En Janne eller en Didi? Så väljer du din fastighetsmäklare

Att välja vilken fastighetsmäklare du vill sälja med är en stor och viktig del av bostadsförsäljningen. Men hur kan man vara säker på att man väljer rätt? Janne och Didi från Fastighetsmäklarna ABC ger sina bästa tips och råd kring hur du ska tänka.


Att gå i säljtankar och att fundera på vilken fastighetsmäklare som ska anlitas går i princip alltid hand i hand – delvis med tanke på att en försäljning med fastighetsmäklare i snitt ger ett 16 procent högre slutpris än en försäljning utan.


Förmodligen letar du efter en fastighetsmäklare som kan ge dig trygghet, service och ett bra pris för din bostad. I allt väsentligt en duktig projektledare för din bostadsaffär. Janne Sander på Fastighetsmäklarna ABC vet hur du ska börja.


– Att välja fastighetsmäklare är lite som att välja partner. Precis som att du inte skulle gifta dig med första bästa person som du får ögonkontakt med under, säg, en tågfärd på Transsibiriska järnvägen så bör du heller inte välja fastighetsmäklare innan du träffat ett par stycken som har kunskap om ditt bostadsområde och känt in dem!


Eftersom din fastighetsmäklare är med dig i din försäljning från ax till limpa, varje steg på vägen, så är det allra viktigaste att du ser till att livets största affär görs med en fastighetsmäklare som just du känner förtroende för. En fastighetsmäklare som förstår just dina behov och förutsättningar i en intensiv period med mycket kontakt.


–  Fastighetsmäklare brinner för försäljningen, och lagkraven är samma för alla. Men, likheterna stannar egentligen där! Kanske behöver du en Janne, som lugnt och metodiskt kan känna in din fiskbensparkett och ge dig nästan nördiga expertråd. Eller ett optimistiskt och socialt energiknippe som jag, säger Didi Möller på Fastighetsmäklarna ABC.


Därför är det viktigt att man inte bara tittar sig blind på kronor och ören i fastighetsmäklarens arvode.


– I slutändan kan det faktiskt vara den som tänker så som förlorar mest, säger Janne Sander.


Sammanfattningsvis är det alltså viktigast att du ser till att ta reda på vilka som har bäst kännedom om just ditt område och den som matchar det som du tycker är viktigast i processen och försäljningen allra bäst – varken personkemi eller magkänsla ska underskattas i ett sådant beslut. Först efter en sådan bedömning kan du vara säker på att du gett dig själv de allra bästa förutsättningarna för en bra, smidig och lyckad affär. Lycka till med försäljningen nu!

 

Fastighetsmäklarna ABC är en kampanj från Mäklarsamfundet. För mer information om kampanjen och MSF, besök organisationens webbplats. Där kan du även ladda ner bilder från Fastighetsmäklarna ABC.