Det ska fastighetsmäklaren upplysa om

Din fastighetsmäklare är skyldig att ge vissa råd och upplysningar, men som köpare kan du inte förvänta dig att mäklaren ska berätta precis allt. Det låter kanske luddigt, men Janne Sander från Fastighetsmäklarna ABC är här för att reda ut hur det fungerar.

Läs mer »

Fastighetsmäklaren – opartisk i allt utom priset

Vad skiljer svenska fastighetsmäklare från mäklare i andra länder, eller rentav andra säljare? En hel del faktiskt. En svensk mäklare ska vara en oberoende mellanman, och ge stöd och service till både säljare och köpare. Det har visat sig vara en framgångsrik modell för en trygg, innehållsrik och prisvärd fastighetsmäklartjänst.

Läs mer »

Vad ska en fastighetsmäklare egentligen kunna?

För att få verka som fastighetsmäklare i Sverige krävs en gedigen utbildning, som har få motsvarigheter i andra länder. Den svenska fastighetsmäklaren kombinerar kunskaper i juridik, ekonomi och fastighetsförmedling för att säkerställa bästa möjliga konsumentskydd för både säljare och köpare.

Läs mer »

Fem frågor du skulle vilja ställa till din fastighetsmäklare

Den svenska fastighetsmäklaren har en bred roll och ska bland annat vara expert på bostadsaffären. En vägledare i vad som för många är ett av livets största beslut. Att ha frågor om fastighetsmäklartjänsten är därför naturligt – som tur är finns Janne och Didi från Fastighetsmäklarna ABC till hands för att svara på dem.

Läs mer »

Lista: Fastighetsmäklarnas bästa tips inför visningshelgen

Minns du senaste gången du köpte en ny TV? Kanske surfade du runt i flera dagar för att läsa recensioner och jämföra priser. Men vid bostadsköp kan det ibland gå snabbt innan man bestämmer sig i det som ofta är livets största affär. Janne och Didi på Fastighetsmäklarna ABC vill hjälpa dig att fatta rätt beslut inför kommande visningar och delar därför med sig av sina allra bästa tips.

Läs mer »

Så lotsar fastighetsmäklaren dig genom affären

Fastighetsmäklaren är din allra bästa vän. Åtminstone när du ska byta bostad. Fastighetsmäklaren gör mycket för både säljare och köpare, som många nog inte känner till. Janne Sander från Fastighetsmäklarna ABC förklarar hur mäklaren gör bostadsaffären bättre och tryggare för alla parter.

Läs mer »

Fastighetsmäklarna ABC är en kampanj från Mäklarsamfundet. För mer information om kampanjen och MSF, besök organisationens webbplats. Där kan du även ladda ner bilder från Fastighetsmäklarna ABC.